ÖZELLİKLER | |
* | İki adet karaf, tutacak, gaz ocağı, ölçü/karıştırma kaşığı, bez filtre ve filtre tutucudan oluşur |
* | Isıya dayanıklı özel üretim camdan yapılmıştır. |
* | 3-5 cup espresso ölçeğinde servis imkanı sağlar. |
SİFON (SYPHON) KAHVE İÇİN MALZEMELER | |
* | 25 gr. orta ince çekilmiş kahve |
* | 400 ml. su |
SİFON (SYPHON) KAHVE HAZIRLANIŞI | |
* | Kahvenizi hazırlamadan önce sifonun içinde yer alan filtreyi sıcak suyla 30 saniye boyunca ıslatın. Bu işlem daha sağlam bir filtreleme yapmanıza yardımcı olacaktır. |
* | Sifon aletinizin üst kısmına filtreyi iyice yerleştirin ve altındaki kancasını aletin tüp kısmına tutturun. |
* | Daha önceden ısıtıcıda kaynattığınız suyu sifonun alt haznesine dökün ve altındaki ısıtıcıyı açın. |
* | Sifonun üst haznesini alt haznenin üzerine koyun ancak biraz yan bırakın. Böylece üst haznede yer alan hava çıkar ve kahvenizin bir anda sıçrayarak kaynamasını engeller. |
* | Alt haznedeki su kaynamaya yaklaştığında üst hazneyi dik bir şekilde yerleştirin. Kaynayan suyun kahveyi yakmaması için uzun bir çubuk yardımıyla suyun derecesini düşürün. Arzu ettiğimiz derece bu noktada 94 derece. |
* | Çekmiş olduğunuz kahveyi üst haznenin içine boşaltın ve yalnızca 3 saniye ileri geri hareketini kullanarak karıştırın. Kahvenin tamamen karıştığından emin olun ve çubuğu çıkarın. |
* | Kahveyi karıştırdıktan sonra sifonun altındaki ısıtıcının derecesini düşürün. Yaklaşık 45. saniyede çubuk yardımıyla 3 saniye boyunca kahvenizi tekrar karıştırın ve çubuğu çıkarın. |
* | 90. saniyeye geldiğinizde kahvenizi son kez çubuk yardımıyla karıştırın. Bu karıştırma işlemi de diğerleri gibi yalnızca 3 saniye sürsün ve ardından ısıtıcının altını kapatın. |
* | Damlama işlemi yaklaşık 45 saniye sürmeli. Üst haznede yer alan kahve ve su karışımı tamamen bittiğinde üst hazneyi yavaşça çıkartın. Burada üst haznenin kendiliğinden gevşemiş olmasına dikkat etin. |
* | Kahvenizi bardağa döküp servis edin. Afiyet olsun! |